اخبار ویژه گنبدکاووس- تورکمن نیوز: در حالیکه تلاشهای شبانهروزی مسئولان برای رشد و توسعه محله اسلامآباد گنبدکاووس شتاب قابل تحسینی گرفته است، مشکلات عدیده بهداشتی به مرز بحران و خطرات جدی نزدیک میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار ترکمن، اسلام آباد نامی است که در سپهر سیاست همگان را به سمت کشور همسایهمان جمهوری پاکستان میاندازد و پایتختی که همواره مورد تهاجم تروریستهای اسلامنما بوده است اما این نام برای اهالی استان گلستان و بهویژه شهرستان گنبدکاووس بسیار آشناست و آنها را به یاد محرومیت و عقب افتادگیهای ناشی از غفلت مسوولان و البته برخی بیتوجهیها به قانون توسط مردم میاندازد.
محله اسلام آباد در چهار کیلومتری شهر گنبدکاووس و در مجاورت مضجع نورانی و مطهر حضرت یحیی بن زید (ع) یک از محلههایی است که تا چندی پیش نه تنها فاقد هویت مشخص بلکه فاقد هرگونه حمایت و حتی توجه نسبی مسوولان به خود بود که ناشی از الصاق نام سکونتگاه غیر رسمی به آن به بهانههایی که برخی قانونی و منطقی و برخی برگرفته از عدم روحیه جهادی و انقلابی مسوولان بود.
اما تلاش برخی از جوانان فعال فرهنگی و رسانهای شهرستان که به صورت خودجوش اقدام به بررسی میدانی و انعکاس این بررسیها در قالب برخی یادداشتها و گزارشها، اینفوگراف، شعر، کاریکاتور و مستندهای تصویری از این محله کردند به ناگاه چشمان همه مسوولان استان گلستان و حتی برخی مسوولان کشوری را به این نقطه جغرافیایی از شهرستان گنبدکاووس معطوف کرد.
هرچند برخی از تصاویر منتشر شده از این محله با بزرگنمایی و سیاهنمایی روح برخی از اهالی و حتی مردم را مکدر ساخت اما این اقدام خودجوش و انقلابی این جوانان پایهای شد برای بررسی بنیادین معضلات این محله و جلسات متعددی که توسط فرمانداری ویژه، استانداری، ناحیه مقاومت بسیج گنبدکاووس و شورای تامین استان گلستان برگزار شد.
در ابتدا برخی جلسات و اقدامات شتابزده به دنبال تزریق مسکنهای موقت به این محله محروم و کمتر توسعه یافتهای بود که از فقر در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی عاطفی رنج میبرد و همین موضوع موجب رخدادهای هیجانی، جلسات پر سر و صدا و کم کاربرد شد.
اما محمد حمیدی، فرماندار ویژه سابق گنبدکاووس در همان ابتدای امر با توصیه به حفظ آرامش و نگاه ساختاری و ریشهای به موضوع پیشنهاد داد در ابتدا همه توانها را برای دربافت کد روستایی و یا الحاق این محله به روستای مجاور برای داشتن یک ساختار قانونی و هویت مشخص و خروج از سیاهه سکونتگاههای غیرمجاز تجمیع شود تا ضمن این هویتبخشی ادارات و نهادها برای کمک به این محله دارای مجوز قانونی باشند چرا که هرگونه ارائه خدمات دولتی به سکونتگاههای غیر مجاز وجاهت قانونی نداشت.
همین موضوع با تلاش ویژه حمیدی و برخی جوانان فعال فرهنگی و مشاورجوان فرماندار ویژه گنبدکاووس پیگیری شد که سرانجام در بهمن ماه سال گذشته به نتیجه رسید و بنا بر تصمیم مراجع ذی ربط قانونی محله اسلام آباد به روستای قلندرآباد الحاق گردید و راه برای کمکهای قانونی به این محله در حوزههای مختلف هموار شد.
محمد حمیدی جلسات متعدد شورای اداری شهرستان گنبدکاووس را با محوریت این موضوع برگزار کرد و ادارات و نهادهای مختلف را موظف به اجرای تعهدات قانونی و رسالتهای انسانی خود برای خارج کردن اسلام آباد از وضعیت نا به سامان عمرانی، فرهنگی و اجتماعی کرد.
فرماندار ویژه سابق گنبدکاووس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به سر و صدای زیاد موضوع روستای اسلامآباد و چندین گزارش و مستند از این روستا سرانجام چه خدمتی به این روستا صورت گرفته است، گفت: ما از ابتدا به دنبال رفع مشکل به صورت ریشهای و قانونی بودیم و به همین دلیل بدون توجه به هیاهوهای رسانهای و برخی نامهربانیها با قدرت برای خدمت به مردم این منطقه تلاش کردیم و با توجه به اینکه بخش عمده مشکلات این منطقه به دلیل فقدان هویت ساختاری بود با همکاری استانداری و وزارت کشور این محله را با الحاق به روستای قلندرآباد صاحب کد روستایی کردیم تا بتواند از امکانات و زیرساختهای موجود از جمله آب، برق، گاز، پروانه ساختمانی و .. بهرهمند شود.
در گامهای بعدی کمک به توسعه پایدار را برای این روستا در دستور کار قرار دادیم و با برگزاری کلاسها و دورههای متعدد خوداشتغالی، کارآفرینی و مهارتآموزی تلاش کردیم به نوعی برخی از مشکلات را به صورت ریشهای و از درون روستا حل کنیم و در دهه فجر سال 1394 نیز کلنگ شروع عملیات اجرایی طرح هادی روستای اسلام آباد را بر زمین زدیم.
محمد حمیدی به عزم مسئولان استانی و شهرستانی برای آبادانی محله اسلام آباد که جزء روستای قلندر آباد بخش مرکزی شده است خبر داد و گفت: اقدامات خوبی در جهت مصوب کردن طرحهای عمرانی و اقدامات فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته اما هنوز در مراحل اولیه شروع کار قرار داریم.
رمضان علی بادلی فرمانده سابق ناحیه مقاومت بسیج سپاه گنبدکاووس در گفتوگو با خبرنگار فارس از شروع عملیات ساخت پایگاه مقاومت بسیج در اسلام آباد خبر داد و افزود: در ابتدای سال جاری این کار و همچنین اختصاص تسهیلات اشتغالزایی با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی با قوت اجرایی شده است که در حال حاضر نیز توسط مسوولان فعلی سپاه شهرستان در حال پیگیری است.
ولی الله رضایی مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گنبدکاووس عملیات انجام شده در طرح هادی روستای اسلام آباد شامل 4200 متر مربع زیرسازی و آسفالت (معادل 600 متر طول معابر) و 1200 متر جدولکشی را اقداماتی دانست که در ماههای اخیر به وقوع پیوسته و خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از خانه بهداشت، ترانس تقویت شبکه برق و روشنایی معابر روستای اسلام آباد نیز با مجموع هزینه 350 میلیون ریال از محل مشارکتهای خیرین، فعالیتهایی است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اسلام آباد اجرایی کرده است.
به هر تقدیر تلاشهای ادارات مختلف از جمله مرکز فنی و حرفهای، صندوق کارآفرین، جمعیت هلال احمر، کمیته امداد، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، بسیج دانشجویی، بهزیستی، آموزش و پرورش و بسیاری از ادارات دیگر وقتی با تلاشهای ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گنبدکاووس ممزوج شد به ناگاه و در فرصتی کم اقدامات بسیار پرحجم و مفیدی در حوزههای عمرانی، آموزشی و فقرزدایی صورت گرفت.
اما این پایان کار نبود و با تغییر کابینه شهرستان گنبدکاووس از جمله تغییر امام جمعه، فرماندار ویژه و فرمانده سپاه روند توسعه این محله شتاب بیشتری گرفت و نگاههای استانی نیز معطوف به خدمترسانی به محله اسلام آباد که اکنون جزوی از روستای قلندرآباد بود، شد.
حسن صادقلو استاندار گلستان به همراه فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس و تعدادی از مدیران کل استان گلستان با حضور در محله اسلام آباد از نزدیک مشکلات روستا را بررسی و گزارشی از اقدامات دستگاهها و نهادها را از مسوولان شهرستانی دریافت کرده و نسبتا از انجام خدمات در حوزه های مختلف ابراز رضایت کردند.
استاندار گلستان در گفتوگو با خبرنگاران شهرستان گنبدکاووس با بیان اینکه در مناطق کمتر توسعه یافته و آسیبپذیری همچون اسلام آباد با همکاری ادارات و نهادها، بهویژه سپاه و بسیج و در قالب طرح شهید شوشتری، اقدامات عمرانی و فرهنگی در حال اجراست، اظهار کرد: این اقدامات کارشناسی و با برنامه است که میتواند نتایج بسیار مثبتی را برای استان در حوزه توسعه متوازن داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه از دو سال پیش اقدامات عمرانی و فرهنگی در دو نقطه از گرگان و یک نقطه از گنبدکاووس (محله اسلام آباد) توسط ادارات و نهادها و در راستای مصوبه شورای تامین استان گلستان انجام شده است، افزود: نتایج حاصل از این اقدامات محسوس بوده و با استفاده از تجارب به دست آمده از اجرای آن، این طرح در نقاط جدید نیز اجرایی میشود.
صادقلو خدمت به مردم بهویژه در مناطق محروم و آسیبپذیر را از اولویتهای دولت برشمرد و اضافه کرد: با مجموعه اقدامات انجام گرفته در این مناطق، روح امید و زندگی درمردم بیشتر شده است و به وحدت و انسجام مردم نیز کمک کرده که قطعا این اقدامات زیربنایی امنیتی و عمرانی نیز در این مناطق همچنان ادامه خواهد داشت.
مدیرکل انتظامی و امنیتی استانداری گلستان نیز در جمع خبرنگاران شرق گلستان با اشاره به اینکه دو منطقه در گرگان و یک منطقه در گنبدکاووس بر اساس مطالعات انجام شده در طرح توانمندسازی قرار گرفته اند، اضافه کرد: ایجاد تغییرات با هدف ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی در این گونه مناطق و کاستن از مشکلات و معضلات اجتماعی، فرهنگی و امنیتی از جمله مواد مخدر از اهداف برنامه هایی است که در این مناطق در حال انجام است.
حیدرعلی احمدی با ضروری دانستن تلاش برای برای رقیقسازی مشکلات و معضلات مناطق آلوده و پرخطر و همسانسازی آنها با سایر مناطق، ادامه داد: استاندار محترم بر اجرای طرحها و برنامهریزیهای صورت گرفته برای این مناطق تاکید ویژه دارند و همواره اهمیت انجام اقدامات ایجابی با رویکرد عمرانی و اجتماعمحور در این نقاط را مطرح کردهاند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس با اشاره به اقدام خوب صورت گرفته در محله اسلام آباد در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید کرد: افزایش شور و نشاط مردم و افزایش روحیه اجتماعی آنان با استفاده از همه توان ادارات و نهادها رسالتی است که بر عهده ما قرار دارد.
عبدالقدیر کریمی با اشاره به رضایت مردم اسلام آباد از اقدامات صورت گرفته تا به امروز، تصریح کرد: امیدواریم این اقدامات از این پس افزایش چشم گیری داشته باشد و با شتاب بیشتری برای خدمت به محرومان اجرایی شود.
همان طور که میبینیم زحمات و تلاشهای صادقانه و پرحجم عموم مسوولان استانی و شهرستانی در حوزه مسائل عمرانی و پیشرفتهای حاصل از آن متمرکز شده است و هرچند برخی اقدامات فرهنگی در این محله صورت گرفته است اما چون پراکنده و فاقد یک برنامه مدونِ دارای چشم انداز بوده است نتوانسته مثمرِثمر باشد و به طور مثال امروز، هنگامی که شهرداری 10 عدد سطل زباله را برای جلوگیری از انباشت زباله ها در وسط محله، تهیه و در سطح محله نصب میکند در کمتر از 24 ساعت تمام این سطلها به سرقت میرود که نشان از عدم فرهنگسازی صحیح و اطلاعرسانی کافی فرهنگی به برخی اقشار در این محله توسط متولیان امر دارد.
حال پس از چند بار تکرار این موضوع دیگر متولیان تمایلی برای نصب و جمعآوری مکانیزه زبالهها ندارد و انباشت زباله محیط روستا را برای بروز بیماریهای خطرناک مستعد کرده است و برخی فعالان اجتماعی این رویتا نیز سرمست از رشد عمرانی در قبال این مسائل سکوت اختیار کردهاند.
حال امید است که به توازن و تناسب اقدامات ارزشمند و قابل تقدیر عمرانی که انصافا با روحیهای جهادی توسط مسوولان شهرستانی و استانی در حال انجام است مسائل فرهنگی و اجتماعی و ضرورت اقدامات بنیادین در این حوزه نیز مورد توجه قرار گرفته و با توجه به اینکه بسیاری از خانوادههای مومن، متعهد و بسیار بافرهنگ در این محله سکونت دارند، برخی افراد که گرفتار آسیبهای اجتماعی شدهاند وجهه فرهنگی بدی را به این محله میدهند، با تدابیر صمیمانهای این موضوع مرتفع شود./فارس
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.