تورکمن نیوز- اخبار ویژه گنبد: نماینده جایکا در کشور تاجیکستان گفت: طرح مدیریت مشارکتی آب که در ایران در حال اجراست تجربه بسیار خوبی برای مدیریت مصرف آب کشاورزی است که در کشور تاجیکستان هم اجرایی خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تورکمن نیوز، عزیز بیک ستاراُف در مراسم بازدید به همراه گروه کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی کشور تاجیکستان و نماینده جایکا ژاپن از شرکت تعاونی تولید روستایی بوستان ساریبخش شهرستان گنبدکاووس اظهار داشت: یک گروه کارشناسی از وزارت جهاد کشاورزی تاجیکستان که همه دولتی هستند و نمایندگان جایکا ژاپن در این بازدید شرکت دارند که هدف از این بازدید، آشنا شدن با پروژههای موفق آبیاری در ایران است تا بتوانیم از این تجربیات در کشور خود استفاده کنیم.
وی افزود: هدف از این سفر، آموختن تجربیات کشاورزان در مدیریت مشارکتی آب است.
نماینده جایکا در کشور تاجیکستان تصریح کرد: تا پیش از فروپاشی شوروی سابق، اراضی زراعی در اختیار ملاکان بزرگ بود که با استقلال جمهوری تاجیکستان این اراضی بین دهقانان تقسیم شد و اکنون کشاورزان به علت هزینههای بالای دسترسی و انتقال آب به زمین کشاورزی با مشکل مواجهاند.
ستاراف اظهار کرد: با استفاده از تجربیات کشاورزان گلستانی درمدیریت مشارکتی آب، ضمن کاهش هزینهها از منابع آبی نیز به شکل مناسب استفاده خواهد شد.
آزیتا فخرواعظی نماینده جایکا در ایران هم در این مراسم گفت: پروژههای زیادی در زمینه محیط زیست، کشاورزی، وزارت نیرو و غیره از سوی جایکا اجرا شده اما تنها پروژهای که مشارکت مردمی و کشاورزان در آن به خوبی انجام گرفته این دو پروژه استان گلستان است.
حالی ظهری مجری طرح و مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی بوستان ساریبخش هم در این مراسم گفت: این شرکت از سال 1380 راهاندازی شده که در آن زمان 180 نفر با سرمایه 5 میلیون تومان آغاز به فعالیت کرد که امروز خوشبختانه با بیش از 350 نفر عضو و سرمایه بیش 500 میلیون ریال در حال فعالیت است.
وی افزود: این طرح توانایی مدیریت 400 لیتر در ثانیه آبیاری را دارد و تاکنون توانسته است حدود 50 کیلومتر کانالکشی را انجام دهد.
ظهری گفت: در کنار زهکشی و احداث کانال، آب بندانی نیز احداث شده و در حال حاضر فاز اول و دوم این طرح اجرایی شده که در این طرح بیش از 70 میلیارد ریال کمک ملی تخصیص یافته است.
مجری طرح و مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی بوستان ساریبخش اظهار کرد: در حال حاضر فاز سوم ما نیاز به 3 میلیارد تومان اعتبار دارد که با اجرای این طرح توانستیم در بیش از 900 هکتار از اراضی که شدیدترین خشکسالی را دارا بودند و کشت آنچنانی نداشتند، یک میلیارد تومان افزایش تولید داشته باشیم.
وی افزود: در اراضی دیم بیش از یک تن و در اراضی آبی بیش از 3 تن محصول بدست آوردهایم./خبرگزاری تسنیم
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.