اخبار بندر گز -تورکمننیوز: خوراک استاندارد طیور با تلاش تیم تحقیقاتی و محققان دانشگاه هیرکانیا در شهرستان بندرگز استان گلستان تولید شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اخبار ترکمن، وجود فلزات سنگین در گوشت مرغ میتواند سلامتی شهروندان را به شدت به مخاطره بیندازد، مسئلهای که سال گذشته پس از آزمایشها و نمونه گیریهای متعدد در برخی از فارمها تأیید و پیگیری آن منجر به تعطیلی برخی از واحدهای تهیه کننده خوراک طیور در کشور شد.
وجود فلزات سنگین مانند سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک، که جزء شبه فلزاتاند، میتواند عامل بیماریهای مهلکی در شهروندان شود.
در سالهای اخیر به ویژه با توجه به شرایط اقتصادی فعلی که بسیاری از مردم در جامعه از حداقل درآمدها برخوردارند و امکان تهیه گوشت قرمز به علت قیمت بالا برای آنان فراهم نیست، مصرف گوشت مرغ در جامعه افزایش پیدا کرده که متأسفانه خوراک طیور غیراستاندارد، آسیبهای جدی به بخش سلامت و هم چنین به صنعت طیور وارد میکند.
از طرفی هم حدود 80 درصد ذرت و سویای موردنیاز برای فرآوری و تهیه دان مرغ، از کشورهایی مانند اوکراین، برزیل، آرژانتین، هند و گاهی قزاقستان وارد میشود و پس از قرنطینه در بندرگاه، توسط کارشناسان دامپزشکی و جهادکشاورزی بررسی و آزمایش و یکبار هم در فرایند خریدوفروش در مبدأ و مقصد چک میشوند و به چرخه غذایی طیور راه پیدا میکنند.
با این حال هنوز هم فلزات سنگین اغلب از طریق دان مصرفی مرغ وارد گوشت میشود، البته این مسئله بیشتر مربوط به دان مرغیهای تولیدی در کارخانههای غیربرند است.
با توجه به اهمیت این مسئله تیم تحقیقاتی عملیاتی وابسته به دانشگاه غیرانتفاعی هیرکانیا شهرستان بندرگز به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای ناشی از استفاده از خوراکهای غیراستاندارد طیور و تضمین سلامت شهروندان، اقدام به تهیه خوراک طیور با ترکیبات جدید و مواد اولیه داخلی کرده است.
مصطفی طهماسبی، مجری طرح و مشاور ارشد علمی پژوهشی این دانشگاه در این باره گفت: علاوه بر مباحث مربوط به وجود برخی از فلزات سنگین در برخی از خوراک های طیور، فضولات باقی مانده در فارمها نیز سبب تولید گاز آمونیاک میشود که در نهایت مسمویت ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: برای همین تولید خوراک طیور با ترکیبات جدید و مواد اولیه کاملا داخلی در دستور کار تیم تحقیقاتی عملیاتی دانشگاه هیرکانیا قرار گرفت و موفق به تولید آن شدند.
طهماسبی ادامه داد: خوشبختانه اعضای این گروه برای دستیابی به نتایج کاملتر در این پروژه، همچنان بسیار فعال هستند.
گفتنی است، در این پروژه تحقیقاتی عملیاتی، علی صمدی قائم مقام و معاون آموزشی دانشگاه به عنوان مدیر پروژه، مصطفی طهماسبی، مشاور ارشد علمی پژوهشی دانشگاه به عنوان مجری طرح هستند و هم چنین حسین اکبرپور، به عنوان سرپرست، آنوش کاویانی به عنوان معاون عملیاتی و سعیده صادقی به عنوان معاون تحقیقاتی در این پروژه فعالیت میکنند./تسنیم
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.