اخبار گلستان-تورکمننیوز- تصاحب زمینهای ملی که متعلق به عموم مردم است از جانب اشخاص، پدیده تازهای نیست. چند سالی است که شنیدن اخبار چنین رویکردی به گوشها آشناست. تغییر کاربری اراضی زراعی یا جنگلها و مراتع هم نوعی زمین خواری است. البته این تجاوز و تصاحب تنها به زمینهای زراعی و جنگلها خلاصه نمیشود؛ کوه خواری، رودخواری و دریاخواری از دیگر انواع این کلاهبرداری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار ترکمن، علاوه بر اینکه زمینخواری یکی از مصادیق فساد اقتصادی است، آسیبهای زیادی هم به محیط زیست وارد میکند و مردم به جای بهره بردن از زیباییها و هوای مطبوع جنگلها و فضاهای سبز باید شاهد سوء استفادههای اشخاص سودجو و متخلف باشند. اخبار زمین خواری هفتهای چند بار میان خبرها به گوش میرسد. پس شگفتآور نیست که باز هم مسئولان از ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق مختلف استان خبر دهند. هر چند که میگویند نسبت به گذشته این زمینخواریها و ساخت و سازهای غیرمجاز کاهش یافته است.
75 هكتار ساختوساز غیرمجاز در زیارت
معاون بنیاد مسكن انقلاب اسلامی از اجرای 27 هزار و 11 باب ساختوساز غیرمجاز در 6 روستای كشور خبر داد.
به گزارش فارس «محمدرضا شاملو» اظهار كرد: تهیه طرحهای هادی باعث مدیریت بهتر و تحول در موضوعات روستایی كشور شده است.
وی ادامه داد: برای تهیه طرحهای هادی، یك منشور داریم كه فراز اول این طرحها حفاظت از محیطزیست و سبز بودن روستاهاست كه از ابتدا مورد توجه بنیاد مسكن قرار گرفته كه موضوع به استانها نیز ابلاغ شده است.
این مسئول افزود: 75 هكتار ساختوساز غیرمجاز و خلاف در خارج از محدوده در منطقه زیارت استان انجام شده است. ساختوساز غیرمجاز جرم مخفی نیست و عمل نکردن به وظیفه و نبود نظارت مناسب از سوی دستگاهها باعث ساختوساز غیرمجاز میشود و در همین روستای زیارت ساختمانهای 7 طبقه داریم. معاون عمران روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی تأكید كرد: در 6 استان گلستان، اردبیل، البرز، گیلان، خراسان رضوی و مازندران 3367 باب ساختوساز خلاف پروانه صادره انجام شده، 22 هزار و 422 ساختوساز بدون پروانه و فاقد استعلام انجام شده، 867 پروانه فاقد استعلام صادر شده، 355 پروانه خلاف نظر بنیاد مسكن(استعلام) صادر شده و در مجموع 27 هزار و 11 باب ساختوساز غیرمجاز در این 6 استان انجام شده است.
كاهش تصرفات غیرقانونی در گلستان
رئیس دادگستری كل گلستان از دادستانها خواست كه در رعایت مسائل زیستمحیطی وحفظ حقوق عمومی، قاطع و قانونی وارد شوند و گفت: در 2 سال اخیر با همكاری دستگاههای مرتبط میزان تصرفات غیرقانونی در استان كاهش یافته است.
«هادی هاشمیان» اظهار کرد: دادستانها در حفظ حقوق عمومی منتظر شكایت یا اقدام دستگاهها نباشند. وی با بیان اینكه افكارعمومی در حفظ محیطزیست پشتیبان دستگاه قضایی است، گفت: تجربه صدور آرای قاطع در زمینه حفظ محیطزیست و درختكاری به جای زندان نشان داد كه مردم حامی قضاتی كه به نفع محیطزیست رأی میدهند، هستند.
وی همچنین گفت: اكنون وحدت خوبی در گلستان بین دستگاه های اجرایی و قضایی حاكم است و این امر باعث شده كه تصرفات غیرمجاز و غیرقانونی در بخشهای مختلف همچون حوزه حریم رودخانه ها، محیطزیست و اراضی كشاورزی به شدت كاهش پیدا كرده است.
افزایش حساسیت دستگاههای متولی محیط زیست
رئیس دادگستری كل گلستان ادامه داد:گزارش تغییر كاربری در زمینهای كشاورزی استان از 18 مورد در سال 94 به 110 مورد در سال 95 رسید كه نشان میدهد حساسیت دستگاههای متولی بهویژه جهاد كشاورزی برای گزارش تخلفات و تغییر كاربریها افزایش یافته است.
به گفته وی، با توجه به هماهنگی بین دستگاههای مختلف استان اینك اگر تصرفات غیرقانونی در حال شكلگیری باشد، در بدو امر از آن جلوگیری میشود.
کاهش تصرفات غیرقانونی با اجرای کامل طرح کاداستر
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: اجرای کامل طرح کاداستر (نقشه حدنگار)، بستر سوء استفاده و دست اندازی به اراضی ملی وعمومی را از بین می برد.
«علیرضا ساوری» اظهار کرد: طرح کاداستر در شهرها اجرا شده است، درحالی که دست اندازی و تصرفات غیرقانونی در خارج از شهرها و روستاها انجام می گیرد.
به گفته وی، اگر میخواهیم دست اندازیها به حداقل برسد باید این طرح به صورت جامع و به صورت تلفیقی در روستا و شهر اجرا شود.
این مسئول اضافه کرد: بخشی از دست اندازیها به اراضی ملی و منابع طبیعی به علت نیاز مردم به بودن در کنار طبیعت است و باید برای برآوردن این نیاز نیز چاره اندیشی شود.
ساوری با بیان اینکه نقش دستگاههای کنترلی و نظارتی با اهمیت است، گفت: مهمترین دستگاهها در حوزه برخورد و پیشگیری از تصرفات، دادستانی و در ادامه سازمان بازرسی کشور و استانها، حراستها و حفاظت دستگاههای ذیربط هستند.
گردآوری: گروه خبر تورکمننیوز
https://telegram.me/TurkmensNews
منبع: ostani.hamshahrilinks.org
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.