اخبار گلستان-تورکمننیوز- کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهادکشاورزی گلستان گفت: تا دو دهه گذشته 340 رشته قنات در استان داشتیم اما در حال حاضر بر اساس آخرین آمارها، این تعداد به 150 رشته کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار ترکمن، به نقل از ایسنا، حجتالله کردی در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: حوزه کاری ما تامین آب بخش کشاورزی با احداث آب بندانها و بندهای انحرافی و لایروبی انهار، آببندانها و قنوات و همچنین ایجاد دستگاههای پمپاژ آب است.
وی با اشاره به کاهش قنوات در استان تصریح کرد: با توجه به اعتبارات ملی و استانی که دریافت میکنیم سالانه با مشارکت بهره برداران بین 25 تا 30 رشته قنات را لایروبی و مرمت میکنیم.
کردی افزود: با توجه به اینکه بهره برداران از قنوات استان خردهمالک هستند و توانایی پرداخت هزینهای لایروبی قنوات را ندارند، دولت 85 درصد از هزینه لایروبی را بلاعوض پرداخت میکند و کشاورز تنها 15 درصد از هزینه را پرداخت خواهد کرد.
کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: سال گذشته 2 میلیارد و 200 میلیون تومان مصوبه برای احیا و مرمت قنوات داشتیم و امسال نیز تاکنون از محل ملی یک میلیارد و 600 میلیون تومان مصوبه برای این کار داشتیم. با توجه به مشکل تخصیص این اعتبارات، با توجه به منابعی که داریم به صورت دیون قنوات اولویت دار را احیا و مرمت می کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه احداث آببندانهای کوچک تا ارتفاع 15 متر را در برنامه های کاری خود داریم، گفت: سال گذشته احداث 10 آب بندان با مساحت 70 هکتار را در برنامه کاری خود داشتیم که کار احداث 2 آب بندان در شهرستانهای کلاله و بندرگز آغاز شده است.
کردی تاکید کرد: در بحث احداث آب بندانها این را در نظر داریم که حتما مجوز برداشت و پروانه بهرهبرداری اخذ شده باشد و همچنین زمین آن جزو عرصههای ملی نباشد و توسط خود کشاورزان در اختیار ما قرار گرفته باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته تنها 15 درصد از اعتبارات مصوب در بخش احداث آب بندانها و بندهای انحرافی تخصیص یافته است، تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع آب در استان جهت استفاده در بخش کشاورزی، لازم است اعتبارات بیشتری به این بخش تزریق شود.
کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 30 میلیارد پروژه در سطح استان شناسایی شده که مطالعات برخی از آنها آغاز شده است و در صورت تامین اعتبار میتوان اجرای آنها را آغاز کرد.
کردی خاطرنشان کرد: در استان گلستان 1.2 میلیارد متر مکعب آب سطحی داریم که 80 درصد آن قابل ذخیره سازی است. در حال حاضر 700 میلیون متر مکعب از این مقدار با احداث سدها، آب بندانها و بندهای انحرافی ذخیرهسازی میشود.
وی با اشاره به اینکه 300 میلیون متر مکعب دیگر از آبهای سطحی استان را میتوان ذخیره سازی کرد، گفت: حدود هفت ماه از سال بخش اعظمی از آب حاصل از نزولات آسمانی و... که از چرخه خارج می شود و در دسترس کشاورز قرار نمیگیرد را میتوان ذخیرهسازی کرد و در ماههای خرداد تا مهر که اوج نیاز آبی ما است، از آن استفاده کرد.
کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان در پایان اظهار کرد: احداث آب بندانها و سدها در ایجاد رطوبت نسبی هوا، مقابله با ریزگردها، تامین آب سفرههای زیر زمینی و همچنین در بحث ایجاد اشتغال در بخشهای شیلات و گردشگری تاثیرگذار هستند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.