اخبار اجتماعی-تورکمننیوز: به تعویق افتادن حقوق و کارانه ده ماهه پرستاران گلستان یکی از چالشهای مهم حوزه سلامت استان است که به رغم پیگیریهای مستمر هنوز راه به جایی نبرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار ترکمن، مهین نورافروز در همشهری گرگان نوشت: نارضایتی پرستاران گلستان از وضعیت کنونی تا آنجا پیش رفت که در حاشیه بازدید وزیر بهداشت و درمان از بیمارستانها، پرستاران با بنرهای اعتراضآمیز به استقبال وی رفتند و او نیز قولی برای پیگیری و پرداخت مطالبات به آنان داد.
گلستان با اجرای طرحهای تحول سلامت، به دنبال ارتقای مراکز درمانی است اما به دلیل کمبود بودجه، توان استخدام نیروی تازهنفس برای مراکز درمانی را ندارد.
مشکلات به کارگیری نیروهای جدید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، با بیان اینکه سن پرستاران در استان بالا رفته است، به همشهری گفت: نزدیک به 85 درصد پرستاران استان را زنان تشکیل میدهند که در عمل نزدیک به 20 درصد آنان همواره برای زایمان، از کارافتادگی و بیماری در طول سال به مرخصی میروند.
عبدالرضا فاضل با تأیید این مطلب که بخش درمان گلستان با کمبود نیروی پرستار مواجه است، افزود: از زمان اجرای طرح تحول سلامت در گلستان حدود 1600 تخت به مجموعه تختهای بیمارستانی استان افزوده شده اما تغییری در کادر پرستاری آن به وجود نیامده است و گلستان با کمبود 300 پرستار و 280 میلیارد تومان بدهی در بخش پرستاری روبهرو است که به کارگیری نیروهای جدید را سختتر کرده.
کمبود 400 پرستار مرد در بخش درمانی گلستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه تعداد پرستاران باید با تعداد بیماران تناسب داشته باشد، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی باید به ازای هر 2 تا 3 بیمار، یک پرستار در بیمارستان مشغول به کار باشد که با وضعیت فعلی نظام سلامت به ازای 10 تا 15 بیمار یک پرستار مشغول به ارائه خدمت است.
عبدالرضا فاضل افزود: در بخش مراقبت مردان، مراکز درمانی گلستان به شدت با کمبود نیروی پرستار مرد مواجهند به گونهای که فقط 400 پرستار مرد در کادر درمانی بیمارستانها کار میکنند.
وی در ادامه پرداخت نشدن بیمهها را یکی از دلایل کاهش بودجه در نظام سلامت عنوان کرد و افزود: تا زمانی که این موضوع بهطور کامل در کشور حل و فصل نشود، تبعات آن دامنگیر همه پرستاران خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی نمیتواند به تنهایی اقدامی در این زمینه انجام دهد.
عبدالرضا فاضل، مجموعه کارمندان علوم پزشکی گلستان را 12 هزار نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد 3670 نفر یعنی حدود یک سوم این کارمندان را کادر درمانی و پرستاران تشکیل میدهند که همین تعداد حدود 10 ماه است که کارانههای خود را دریافت نکردهاند و از سوی دیگر با حقوقهای معوقه و دریافت نکردن حق اولاد مواجه هستند.
خستگی ناشی از کار، خطای پرستاران را بیشتر میکند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: با توجه به کمبود بودجه در سال 95 موفق به استخدام نیروهای تازه نفس نشدیم و با وجود مشکلات مالی برای کمک به وضعیت فعلی سعی کردیم تا با نیروهایی که طرح آنان به تازگی تمام شده دوباره قرارداد ببندیم که امیدواریم در تأمین منابع با مشکلی حادتر از این مواجه نشویم.
وی افزود: خستگی ناشی از ارائه خدمات زیاد و ساعتهای طولانی کار در بیمارستانها از عواملی است که احتمال بروز خطا را در کادر درمان بیشتر میکند و متولیان توسعه طرح تحول سلامت باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند.
فشار بانک ها، شیفت های فشرده و تعداد زیاد بیمار
یکی از پرستاران باسابقه بیمارستان 5 آذر گرگان با بیان این که بسیاری از پرستاران متاهل با مشکلات معیشتی روبهرو هستند به همشهری گفت: اقساط بانکی تعداد زیادی از پرستاران به علت حقوقهای معوقه به تعویق افتاده است.
وی که تمایلی به گفتن نام خود نداشت، افزود: اکنون پرستاران زیر بار فشار بانکها و مشکلات معیشتی کمرخم میکنند و همین موجب شده که نتوانند با روحیه شاداب در محل کار خود حاضر شوند. این پرستار در ادامه بیان کرد: شیفتهای بسیار فشرده، ساعات استراحت بسیار کم و در بسیاری مواقع تقاضای بالای بیماران و خانوادههای آنان برای دریافت خدمات به قدری فشار جسمی به پرستاران وارد میکند که برخی از همکارانمان در محیط کار از حال میروند.
وی در مورد کمبود نیروی پرستار مرد دربیمارستانها گفت: این موضوع، بزرگترین دغدغه پرستاران بعد از پرداخت نشدن حقوقهای آنان است چراکه مجبورند در بخش مردان به مشکلات بیمارانی رسیدگی کنند که به هیچ عنوان مناسب آنان نیست و به لحاظ روحی و روانی موجب آزار و اذیت آنها می شود.
این پرستار افزود: تاکنون چند بار مسائل و مشکلات خود را با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در میان گذاشتهایم اما همواره با وعدههای توخالی مواجه میشویم.
پرستاران کمترین توجه را دریافت می کنند
یکی از پرستاران شاغل در بیمارستان صیاد شیرازی گرگان با اشاره به اینکه امکانات بیمارستانها نسبت به گذشته بهترشده، اما مشکلات مالی همچنان پا برجا است، به همشهری گفت: پزشکان شرایطی به مراتب بهتر از پرستاران دارند چراکه آنان بخشی از هزینههای خود را از بیماران دریافت کنند، اما پرستاران به عنوان وزنه تعادل در بیمارستانها با بیشترین ساعات کار از کمترین توجه برخوردارند./ همشهری گرگان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.