تورکمن نیوز- اخبار محیط زیست: مدیر كل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: خشكسالی و ضعف فیزیولوژیكی درختان طی سالهای اخیر در مناطق جنگلی شرق استان به ویژه در مورد گونه با ارزش بلوط، باعث هجوم انواع آفت های برگ خوار و بیماریهایی مانند پوسیدگی زغالی درخت شده است.
به گزارش سایت خبری تحلیلی تورکمن نیوز، ابوطالب قزلسفلو اظهارداشت: در سال جاری بروز آفت پروانه جوانهخوار بلوط (Tortrix viridana) در شهرستانهای رامیان، آزادشهر و مینودشت در سطح 600 هكتار موجب خسارت درختان شده است.
وی افزود: پس از دریافت گزارش و بازدید كارشناسان این اداره كل از مناطق مزبور مشخص شد كه در برخی از مناطق آفات دیگری مانند پروانههای خانواده ژئومتریده و شتهها نیز با درصد خسارت كمتر وجود دارد.
قزلسفلو اضافه كرد: برای مبارزه با آفت جوانهخوار بلوط این اداره كل برنامهریزی لازم را در مناطقی كه آفت طغیان كرده بعمل آورد و كار در دست پیگیری است.
جوانهخوار بلوط از جمله آفات مهم جنگلهای بلوط كشور میباشد كه بیشتر در جنگلهای بلوط زاگرس خسارت وارد میكند و برخی مواقع در جنگل های شمال كشور نیز به صورت طغیانی ظاهر میشود.
خسارت آفت همزمان با خروج لاروها از اوایل بهار آغاز می شود، این لارو در ابتدا در داخل جوانهها زندگی میكند و به تدریج پس از خروج از جوانه، شروع به تغذیه از برگهای جوان كرده و در ضمن تغذیه، برگها را تا كرده و شروع به تنیدن تار میكند.
شدت تغذیه و خسارت وارد شده به درخت در اواخر سن لاروی ظاهر می شود به طوری كه در بعضی از موارد درختان را به كلی عاری از برگ میكند.
به گفته كارشناسان منابع طبیعی، بهترین روش از بین بردن آفت مبارزه بیولوژیكی از طریق استفاده از باكتری باسیلوسBacillus thuringiensis یا همان B.t و محلول پاشی آن به وسیله بالگرد و هواپیما میباشد.
در سالهای قبل در این استان از جمله در مناطق رامیان، آزادشهر و مینودشت، آفت پروانه ابریشمباف ناجور نیز در سطح 900 هكتار موجب خسارت گونههای جنگلی به ویژه درختان بلوط شد.
براساس این گزارش به دلیل نوع زندگی این آفت از روش كنترل مكانیكی (حذف شفیره و دستههای تخم آفت) برای مبارزه با آفت استفاده شد و اقدامات موثر منابع طبیعی در زمینه پایش و كنترل به موقع آفت موجب گردید كه جمعیت طغیانی پروانه ابریشم باف ناجور در تمام كانونهای آلودگی به طور كامل كنترل شد به نحوی كه در سالهای بعد دیگر شاهد طغیان آفت نباشیم.
گلستان با افزون بر 20 هزار كیلومتر مربع وسعت در شمال كشور قرار دارد، عرصه های جنگلی این استان افزون بر 452هزار هكتار است.
از مجموع جنگل های استان سرسبز گلستان ۷۵ هزار هكتار سوزنی برگ دست كاشت و بقیه درختان پهن برگ هیركانی بوده كه از منطقه نوكنده در غرب شروع و تا حوزه گلیداغ درشرق گلستان ادامه دارد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شبکه خبری گلستان و ترکمن صحرا:
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.